ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ σε παραγγελίες ανω των Ευρώ 30, για την περιοχή των νοτίων προαστίων

 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.

FAQ

Τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξουμε όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι σπίτι πρώτη φορά;

Το κουταβάκι που μπαίνει για πρώτη φορά στο σπίτι μας, νιώθει φόβο, ανασφάλεια, μοναξιά επειδή έχει απομακρυνθεί από την μητέρα και τα αδελφάκια του. Πρέπει να το βοηθήσουμε να νιώσει την ζεστασιά μας, να του μιλάμε με ήρεμη φωνή να του προσφέρουμε χάδια και αγκαλιές. Με την αγάπη μας και λίγο χρόνο, θα δούμε να προσαρμόζεται στο νέο του περιβάλλον. Παράλληλα φροντίζουμε για την εκπαίδευση του, του δίνουμε δηλαδή τις κατάλληλες κατευθύνσεις, ώστε να καταλάβει, ότι σαν μέλος της οικογένειας, οφείλει να τηρεί κάποιους κανόνες. Όλες οι ενέργειες μας πρέπει να γίνονται μέσα σε ευχάριστο κλίμα. Επιπλέον οφείλουμε να έχουμε κατά νου ότι ζωάκι μας δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένο σε αιχμηρά ή δηλητηριώδες αντικείμενα γιατί εύκολα μπορεί να προκληθεί κάποιο ατύχημα.

Με ποιόν τρόπο μπορούμε να ενθαρρύνουμε το ζωάκι μας σε μια καλή συμπεριφορά;

Ένα κουταβάκι 2 μηνών, έχει εύπλαστη συμπεριφορά και η καθοδήγησή του στο πώς πρέπει να συμπεριφέρεται σε κάθε περίσταση γίνεται πολύ εύκολα. Αν δεν προσέξουμε και το αφήσουμε να συμπεριφερθεί όπως θέλει εκείνο, τότε πολύ γρήγορα θα αποκτήσει κάποια κακή συνήθεια, όπως για παράδειγμα να γαβγίζει για να του δώσουμε προσοχή, να κάνει τις ακαθαρσίες του όπου να ναι, να πηδάει πάνω σε όλο τον κόσμο, να γρυλίζει όταν του παίρνουμε ένα αντικείμενο από το στόμα. Για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες αντιδράσεις του πρέπει να δώσουμε στο ζωάκι μας ποιοτικό χρόνο, παίζοντας με αυτό, ταΐζοντάς το, αλλά και βγάζοντάς το βόλτα. Έτσι θα δημιουργήσουμε σωστή επικοινωνία και θα δεθούμε μαζί του. Όταν εκτονώσουμε τον σκύλο όσο το χρειάζεται, σωματικά και πνευματικά, το ζωάκι μας θα έχει την κατάλληλη ψυχική ισορροπία. Να θυμόμαστε ότι το παιχνίδι και ο περίπατος, πρέπει να είναι στο καθημερινό του πρόγραμμα, τουλάχιστον 60 λεπτά ημερησίως, ώστε να υπάρξει η αναγκαία εκτόνωση και να περιοριστούν οι αταξίες του. Ο περίπατος πρέπει να ακολουθεί το γεύμα του, ώστε να μάθει να κάνει τις ακαθαρσίες του σε χώρο εκτός του σπιτιού. Πάντα επιβραβεύουμε το σκύλο μας με ένα χάδι και μια λιχουδιά όταν κάνει μια σωστή ενέργεια.

Πως θέτουμε όρια και κανόνες στο ζωάκι μας;

Υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές για να πετύχουμε την ομαλή συμβίωση με το ζωάκι μας. Δεν αφήνουμε το κουτάβι να κοιμάται όπου θέλει, ούτε να κυκλοφορεί σε όλο το σπίτι χωρίς κανόνες. Φροντίζουμε να επιβραβεύουμε τις συμπεριφορές που θέλουμε να επαναλαμβάνονται και αγνοούμε αυτές που δεν θέλουμε. Πάντα δείχνουμε υπομονή και επαναλαμβάνουμε τις ίδιες ενέργειες. Όταν κριθεί απαραίτητο το περιορίζουμε στο crate, αφού πρώτα φροντίσουμε να αποδοκιμάσουμε την στιγμή που έχει κάνει την αταξία του, με ένα αποφασιστικό και απότομο «μη». Όταν επανέλθει στην ορθή συμπεριφορά, γινόμαστε ήρεμοι και ευχάριστοι χαϊδεύοντας το ώστε να αισθανθεί ασφαλές.

Ολιστικές τροφές για τα κατοικίδια μας, σε τι διαφέρουν από τις μέχρι τώρα γνωστές;

Το κύριο συστατικό της ολιστικής διατροφής είναι οι ζωικές πρωτεΐνες, που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των μυών και τη διατήρηση της ενεργητικότητας του ζώου. Η κυριότερη πηγή πρωτεΐνης είναι το φρέσκο, καθαρό κρέας, από ζώα ελεύθερα ορμονών, στεροειδών και αντιβιοτικών, μεγαλωμένα υπό φυσιολογικές συνθήκες, ελευθέρας βοσκής. Δεν περιλαμβάνουν συστατικά όπως σιτηρά και καλαμπόκι που μπορεί να προκαλέσουν πεπτικές ή δερματικές διαταραχές. Για να πετύχουν μια ισορροπημένη διατροφή, περιλαμβάνουν στα συστατικά τους άλλες μορφές υδατάνθρακα, όπως αμάραντος, βρώμη, ρύζι, μπιζέλια. Τα συστατικά αυτά δεν περιέχουν γλουτένη και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Β, αμινοξέα και Ω6 λιπαρά οξέα.

Τι χρειάζεται το κατοικίδιο μας για να είναι πραγματικά ευτυχισμένο;

Το αυτονόητο, αυτό είναι που το ζωάκι μας δικαιούται να έχει από εμάς και που με αυτό και μόνο, θα είναι ευτυχισμένο μαζί μας. Να νιώθει συντροφικότητα, λίγα λεπτά καθημερινά να περάσει με τον κηδεμόνα του για να νιώσει την αγάπη του, να τρέξει και να παίζει μαζί του. Να έχει το φαγητό και το νερό του καθημερινά και σε συγκεκριμένες ώρες. Να είναι σε ένα περιβάλλον όπου θα προστατεύεται από το κρύο και την βροχή ή την ζέστη. Να του γίνονται τα εμβόλια, ένας κτηνίατρος να το παρακολουθεί με τακτικά, και με έκτακτα (εάν χρειαστεί) ραντεβού. Τόσα πολλά!!

Η εκπαίδευση παίζει κύριο λόγο για έναν τέτοιο πιστό σύντροφο του ανθρώπου;

 Η εκπαίδευση είναι μια πολύ σημαντική ενέργεια για να κάνουμε το σκυλάκι μας αλλά και τον ιδιοκτήτη του ευτυχισμένο. Η φύση από μόνη της εκπαιδεύει το νεογέννητο να πίνει το γάλα της μαμά του. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε νωρίς την εκπαίδευση γιατί μετά τα πράγματα δυσκολεύουν. Ο καθένας μπορεί να εκπαιδεύσει το σκυλάκι του με υπομονή και επανάληψη. Για την εκπαίδευση της τουαλέτας για παράδειγμα. Ο σκύλος δίνει σημάδια, μυρίζει το πίσω του μέρος, περπατά σε κύκλους, γαυγίζει ή να γρατζουνάει την πόρτα, μυρίζει το πάτωμα, παίρνει τη στάση για τον κακό σκοπό. Εκεί χρειάζεται η δική μας παρέμβαση. Να πάρουμε το λουράκι και να βγάλουμε αμέσως το σκυλάκι έξω. Να τον επιβραβεύσουμε με ένα χάιδεμα ή μια λιχουδιά όταν τα κάνει εκεί που πρέπει. Επίσης βοηθάει να δίνουμε σταθερές ώρες το φαγητό του, και στην συνέχεια να βγαίνει έξω έξω ώστε να λειτουργήσει το έντερο.

Τι μπορεί να βρουν όσοι επισκέπτονται το κατάστημα;

Το κατάστημά μας έχει ποιοτικές τροφές, ιδιαίτερα αξεσουάρ και ρουχαλάκια. Από υπηρεσίες, κάνουμε καλλωπισμό και φύλαξη μικρής διάρκειας για τα ζωάκια μας.

Πόσο καθοριστικό ρόλο παίζει η ύπαρξη ενός οικιακού ζώου στην ψυχολογία του ανθρώπου;

Το ζώο δεν σε προδίδει ποτέ. Θα είναι εκεί δίπλα σου πάντα και στα καλά σου και στα άσχημα σου. Όταν πάει στο σπίτι του κάποιος και ξέρει ότι μόλις ανοίξει την πόρτα θα πεταχτεί το σκυλάκι του μπροστά του, η αναμονή αλλά και το συμβάν σου προκαλούν συναισθήματα, σε ζωντανεύουν.

Όλα αυτά τα πανέμορφα αξεσουάρ, με την επίσκεψη των τετράποδων φίλων μας γίνεται η επιλογή του σωστού κολάρου η ρούχου;

Δεν είναι απαραίτητη η επίσκεψη του σκύλου/γάτα. Πολλές φορες ο κηδεμόνας του κατοικίδιου έρχεται μόνος του. Εμείς βέβαια χαιρόμαστε όταν ένα ζωάκι μπαίνει στο μαγαζί

Τα αξεσουάρ είναι όλα εισαγωγής;

Έχουμε και εισαγωγής από διάφορες δυτικές χώρες που έχουν πραγματικά επενδύσει πολλά. Έχουμε και ελληνικά, ακόμα και δικά μας σε πολύ καλές τιμές, πάντα ποιοτικά.

Τα ξύλινα σπιτάκια που υπάρχουν στην βιτρίνα ποιες κατηγορίες ζώων εξυπηρετούν;

Έχουμε καλόγουστα σπιτάκια τα οποία καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Μπορούμε εφόσον ο πελάτης το επιλέξει να πάρουμε τα μέτρα που εξυπηρετούν καλύτερα και είναι συμβατά με τους χώρους του σπιτιού

Το μπάνιο που διαθέτει το κατάστημα τι περιλαμβάνει;

Το μπάνιο περιλαμβάνει καθαρισμό ολικό μπάνιο, καθαρισμό αυτιών και αδένων, κόψιμο νυχιών και κούρεμα είτε με μηχανή είτε με ψαλίδι ανάλογα την ράτσα και τις απαιτήσεις του κηδεμόνα.

Είναι πιο ήρεμο το ζωάκι μετά την ολοκλήρωση της περιποίησης;

Όταν η περιποίηση ολοκληρωθεί, τα ζωάκια ανακουφισμένα κάνουν σαν τρελά από την χαρά τους. Τρέχουν με τελείως διαφορετικό αέρα, το πρόσωπό τους δείχνει εντονα ικανοποίηση.

Από ποια ηλικία πρέπει να αποκτήσει κάποιο άτομο κατοικίδιο;

Όλες οι ηλικίες είναι κατάλληλες. Ένα παιδάκι από 5 και πάνω ετών είναι σε θέση να ταΐζει και να δίνει το νεράκι στο ζώο. Από 8 και πάνω θα μπορούσε ίσως με την βοήθεια του γονέα να πηγαίνει βόλτα το σκυλάκι. Οι Προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι καλό να δίνουμε ευθύνες στα παιδιά μας, σε αυτές τις ηλικίες που κτίζουν την προσωπικότητάς τους

Ποια ράτσα σκύλου να επιλέξω

Κάθε ράτσα έχει διαφορετικό χαρακτήρα, άλλα είναι πιο ανεξάρτητα, άλλα πιο κοντά στον κηδεμόνα, άλλα πιο κοινωνικά. Υπάρχουν ιδιοτροπίες που σε κάποιον μπορεί να αρέσουν, σε κάποιον άλλο όχι. Θα προτείναμε ο υποψήφιος κηδεμόνας να σκεφτεί, ποιος είναι ο χαρακτήρας του και τι θα ήθελε από ένα κατοικίδιο. Μετά να επισκεφτεί κάποιον εκτροφέα ή έναν εκπαιδευτή και να κάνει μια συζήτηση μαζί του

Που βρίσκεται το κατάστημα;

Το κατάστημα βρίσκεται στην κάτω Γλυφάδα, κοντά στην Ποσειδώνος, στην οδό Βάσω Κατράκη 2, προσκαλούμε όλους τους φίλους να μας επισκεφτούν για να μας γνωρίσουν.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΒΙΩ-bites
Κατράκη 2,
Γλυφάδα, Ελλάδα 16675

ΓΕΜΗ 140710801000

+302108946168
info@biobites.gr

Χάρτης

Δευτέρα - Τρίτη - Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή: 10πμ - 5μμ
Σαβ: 10πμ - 5μμ

NEWSLETTER

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.